جراحی های مختلف برای تنگی کانال نخاعی | بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان | دکتر هادی ملاعباسی

بررسی جراحی های مختلف برای تنگی کانال نخاعی

در این مطلب از سایت دکتر هادی ملاعباسی، بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان جراحی های مختلف برای تنگی کانال نخاعی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

لامینکتومی:

در این روش یک برش در ناحیه مربوطه ایجاد شده و بخشی از مهره‌های ستون فقرات، رباط‌ها و خارهای استخوانی آن که باعث ایجاد تنگی کانال نخاعی شده‌اند، از بدن بیمار خارج می‌شود. لامینکتومی رایج‌ترین روش جراحی تنگی کانال نخاعی است.

فورامینوتومی:

به بخشی از ستون فقرات که ریشه اعصاب از آن خارج می‌شود، فورامن می‌گویند. در روش فورامینوتومی این بخش گسترش می‌یابد تا فضای بیشتری برای ریشه اعصاب باز شود.

فیوژن ستون فقرات:

در صورتی که بیمار به دلیل لغزندگی در مهره‌های ستون فقرات دچار تنگی کانال نخاعی شده باشد، جراح از روش فیوژن استفاده کرده و با اتصال مهره‌ها به یکدیگر، از تنگ شدن کانال نخاعی جلوگیری می‌کند. این روش ممکن است در ترکیب با لامینکتومی بکار رود.

بهترین زمان برای جراحی تنگی کانال نخاعی

همان‌طور که در بالا عنوان شد، پزشک در ابتدا روش‌های غیرتهاجمی را به بیمار پیشنهاد می‌دهد تا با استفاده از آن درد ناشی از بیماری کاهش یابد. جراحی، آخرین راهکار درمانی تنگی کانال نخاعی است و زمانی پیشنهاد می‌گردد که روش‌های قبلی جواب نداده و بیمار هم‌چنان درد شدید داشته باشد. در واقع این تصمیم زمانی گرفته می‌شود که:

  • فرد در انجام کارهای روزانه خود دچار مشکل شده باشد.
  • درمان‌های غیرتهاجمی نتیجه قابل‌قبولی نداشته باشد.
  • بیمار اختلالات حرکتی شدید را در اندام‌های خود مشاهده کند.
  • بیمار در کنترل عملکرد روده و مثانه دچار مشکل شود.
  • بیمار احساس درد شدید داشته باشد یا دچار ضعف و بی‌حسی شود.

درمان علل تنگی کانال نخاعی | بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان | دکتر هادی ملاعباسی

عوارض جراحی

جراحی تنگی کانال نخاعی نیز مانند دیگر روش‌های جراحی دارای عوارضی می‌باشد که عبارتند از:

آسیب به اعصاب نخاعی:

نخاع یکی از مهم‌ترین بخش‌های عصبی بدن است که آسیب‌دیدگی آن ممکن است مشکلات و عوارض جبران‌ناپذیری را برای انسان ایجاد کند.

داروهای بی‌هوشی:

از دیگر عوارض جراحی تنگی کانال نخاعی می‌توان به استفاده از داروهای بی‌هوشی برای بی‎‌حس کردن بیمار اشاره کرد که در برخی مواد باعث آسیب به اعصاب شده و در نهایت بی‌حسی یا فلج شدن را به دنبال دارد.

نشت مایع مغزی و نخاعی:

مایع مغزی و نخاعی مایعی است که به طور طبیعی در اطراف نخاع وجود دارد تا از آن محافظت نماید. در صورتی که غشای نگه‌دارنده مایع در حین جراحی دچار آسیب شود، مایع مغزی نخاعی نشت کرده و مشکلاتی را برای انسان ایجاد می‌کند. در این حالت ممکن است فرد پس از عمل جراحی دچار حالت‌ تهوع و سردردهای شدید شود که معمولا پس از چند روز خودبخود برطرف می‌گردد.

عفونت در محل زخم:

یکی از رایج‌ترین عوارض جراحی است که معمولا با مصرف آنتی‌بیوتیک برطرف می‌شود.

نیاز به جراحی مجدد:

در برخی مواقع بیمار پس از عمل جراحی بهبود نمی‌یابد و حتی ممکن است دچار دردهای شدیدتر شود. این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که جراح تنگی کانال نخاعی تجربه و دانش لازم برای جراحی را نداشته باشد و در واقع عمل ناموفقی را انجام دهد که در آن صورت نیاز به جراحی مجدد بیمار می‌باشد.

صفحه اینستاگرام دکتر هادی ملاعباسی بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان


مطالب پیشنهادی جهت مطالعه بیشتر:

مقایسه جراحی لامینکتومی و دیسککتومی

نکاتی برای درمان بیرون‌ زدگی دیسک ۴ و ۵

روش‌های جراحی عصب مچ دست

دیدگاه خود را بنویسید